Ugrás a tartalomra
MTI/Máthé Zoltán

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök kapta idén a Duna-díjat

2019-12-12
20:59
Forrás
MTI
A kitüntetést azok kaphatják meg, akik sokat tettek a nemzet megmaradásáért, a magyarság összetartozásáért.

Az elismerést Semjén Zsolt Magyarország nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettese és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át Budapesten. A püspök egyebek mellett egyházmegyéjében tíz év alatt nyolc templomot építtetett, iskolákat és óvodákat hozott létre. Az évek során kitüntetett személyek között szerepel a nemrég elhunyt Sára Sándor, a Duna Televízió első elnöke, valamint Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.


 

Kiss-Rigó László
szeged-csanádi püspök
Duna-díj

Most

21:24, Frissítve: 21:59

Harry és Meghan lemondott királyi titulusáról

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.
18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.