Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Korlátozza a vásárolható üzemanyag mennyiségét a MOL és az OMV

2022.06.24
10:35
2022.06.24
14:25
Forrás
mol.hu
Változott az egyszerre tankolható üzemanyag mennyisége, illetve a kannába történő tankolás esetén piaci árat alkalmaznak a töltőállomáson, Magyarországon.

A MOL honlapján megjelent információk szerint napi 50 literben korlátozzák a hatósági áron tankolható üzemanyag mennyiségét a kisnyomású kútoszloppal rendelkező töltőállomásokon magyar rendszámú személyautóval. Nagynyomású kútoszlopoknál a magyar rendszámú, 3,5–7,5 tonna össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségi limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak majd.

Amennyiben valaki benzinkannába tankol, akkor piaci árat kell fizetnie. Ezért arra kérik a vásárlókat, hogy amennyiben gépjárművük benzintankja mellett külső edényzetbe is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezését követően szíveskedjenek megtenni. Ha a gépjármű üzemanyag tartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében kerülne sor, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kellene fizetni.

Az OMV is arról tájékoztatta a fogyasztókat közösségi oldalán, hogy ugyanilyen döntést hozott, a kisnyomású kútoszlopokon egyszerre kiadható hatósági áras üzemanyagok mennyiségével kapcsolatban.

Mol
üzemanyag

Most

Népszerű