Ugrás a tartalomra
Pixabay/BlenderTimer

Koronavírus Magyarország: 459 fertőzött, 89 elhunyt

2021-01-26
09:55
2021-01-26
17:23
Forrás
koronavirus.gov.hu
Meghalt 89, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 459 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

A kormányzati portálon azt írták: 360 877-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 12 113-ra emelkedett, a gyógyultak száma 244 681. Az aktív fertőzöttek száma 104 083-ra csökkent. Kórházban 3815 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 18 075-en vannak, a mintavételek száma 3 067 663-ra nőtt.

Kiemelték: eddig 149 676 embert oltottak be, közülük 12 629-en már a második oltást is megkapták. Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, mellettük már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is megtörtént, de nagyon sok szociális intézmény még hátravan.

A magyar operatív törzs sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy vasárnap újabb adag Moderna szállítmányt várnak, amely további kilencezer fő beoltását teszi majd lehetővé.

Dr. Müller Cecília, magyar országos tisztifőorvos: "Mégis a tömeges oltás fog minket tulajdonképpen egy olyan kedvező járványügyi helyzetbe, egy biztonságos járványügyi helyzetbe hozni, hogy akár a mindenféle bolt, egyéb szolgáltatásoknak a nyitását szélesebb körben el tudjuk kezdeni. Mindenki erre törekszik, hogy ez megtörténhessen. Azonban látni kell azt, hogy a kedvezően alakuló járványügyi adatok mellett a fenyegetettség nem múlt el. Körben minden országban egyre-másra fedezik fel, így Magyarországon is a különböző mutánsokat, és ezeknek a jelenléte nyilvánvalóan bizonytalan."

koronavírus
Magyarország
ferőzött
halott

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.