Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Koronavírus Magyarország: Újabb rekordot döntött az egy nap alatt beazonosított fertőzöttek száma

2020-09-07
09:54
2020-09-07
10:11
Forrás
koronavirus.gov.hu
Az elmúlt 24 órában 576 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így 8963 főre nőtt a fertőzöttek száma - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Elhunyt egy krónikus beteg, ezzel az elhunytak száma 625 főre emelkedett. 3961 személy már kigyógyult a betegségből. A kórházban jelenleg 164 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A járványhelyzet miatt újabb öt magyarországi oktatási intézményben rendeltek el szünetet - közölte Maruzsa Zoltán hétfő reggel a Kossuth Rádió műsorában.

A magyar Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára elmondta, az operatív törzs még nyolc helyszínen rendelt el digitális oktatást, ami öt esetben csak egy-egy osztályt érint, háromban pedig a teljes intézményt. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ha jelzés érkezik egy intézményből, akkor digitális oktatásra állnak át arra az időre, amíg a fertőzés terjedése megáll, majd újra normális működés következik.

Magyarországon egyébként a mostani esetet megelőzően négy óvodában és hat iskolában álltak át az online oktatásra.

vakcina

A koronavírus-járvány idején nagyobb hangsúlyt kap az influenzaoltás, mert így legalább az egyik betegség ellen védeni lehet a veszélyeztetetteket - mondta Szlávik János. A budapesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa kiemelte, közeledik az influenzajárvány időszaka, és ez ugyanazt a kört, vagyis az időseket, a krónikus betegeket és a műtéten átesett embereket veszélyezteti, mint a koronavírus. Ugyanakkor az influenza ellen van oltás, ezért most fontos megszólítani azokat is, akik nem szokták beoltatni magukat, de a rizikócsoportba tartoznak - emelte ki.

Az oltás az orvosoknak is sokat segíthet, hiszen ha kizárhatják az influenzát a tünetek vizsgálatánál, akkor gyorsabban állapíthatják meg betegség valódi okát.

koronavírus
rekord
távoktatás
Maruzsa Zoltán

Most

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.