Ugrás a tartalomra
MTI/Mónus Márton

Koronavírus - Továbbra sincs magyar beteg

2020-02-18
16:34
2020-02-18
16:40
Forrás
MTI
Továbbra sincs tudomása a magyar illetékeseknek olyan magyarról, aki koronavírussal fertőzött, hangzott el ma Budapesten.

A koronavírussal kapcsolatos legújabb fejleményekről tartott sajtótájékoztatón Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, a kambodzsai óceánjáró hajóról szombaton hazatért két magyar állampolgár hétfő este óta karanténban van, mindketten tünetmentesek, egy harmadik magyar, aki a személyzet tagja volt, és akivel korábban nem sikerült közvetlenül felvenni a kapcsolatot, ma kerül karanténba.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „Tulajdonképpen egy járványügyi megfigyelésre van szükség ebben az esetben. Hiszen a hölgy lehet, hogy a betegségnek a lappangási fázisában volt még egy időben volt a hajón ezzel a két, illetve három magyar állampolgárral. A zárlat alá helyezés azt jelenti, hogy ez a járványügyi megfigyelésnek egyfajta szigorított formája, amikor egy meghatározott helyen elkülönítve kell megvárnia a tünetmentes, egészségesnek vélt és egészségesnek ismert egyénnek azt az időszakot, ameddig a betegségnek a lappangási ideje tarthat.”

koronavírus
Magyarország
Müller Cecília

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.