Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

"A korszerű vadgazdálkodás jótékonyan hat az élővilágra"

2021.10.12
15:52
Forrás
MTI
Heltai Miklós tévedésnek tartja a vadászat és a környezetvédelem szembeállítását.

A korszerű vadgazdálkodás jótékonyan hat az élővilágra, választ ad a természeti erőforrások számos problémájára - mondta a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének igazgatója az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás konferenciáján.

Heltai Miklós tévedésnek tartja a vadászat és a környezetvédelem szembeállítását. Hangsúlyozta, hogy az ember sosem élt békében a ragadozó nagyvadakkal, és olykor nemcsak a saját védelmére, hanem más fajok fennmaradása érdekében is meg kell őket fékezni.

Heltai Miklós úgy véli, hogy a vadászati turizmus ezen felül jelentős idegenforgalmi bevételeket is eredményez, így a vadgazdálkodás egyúttal szolgáltató is.

vadászat
természetvédelem
Heltai Miklós

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.