Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Kovács Zoltán: A magyar kormány álláspontja változatlan

2020-09-23
18:58
Forrás
MTI
Magyarország kormányának álláspontja a migrációval kapcsolatban 2015 óta egyértelmű és változatlan – jelentette ki a magyar nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán kiemelte, az EU-nak és tagországainak abban kell együttműködniük, hogy a kontinensre nehezedő migrációs nyomást Európán kívül tudják feltartóztatni. Ehhez arra van szükség, hogy olyan együttműködést alakítsanak ki a migránsokat kibocsátó országokkal, amely megfelelő életkörülményeket biztosít arra, hogy az emberek ne legyenek kénytelenek elhagyni a hazájukat. Magyarország a kötelező elosztást nem támogatja, ugyanakkor megvédi a közös határokat és azt várja el, hogy erre a célra ugyanannyi támogatást kapjon, mint más, külső határokat védő schengeni országok – hangsúlyozta. A kormány a 2015-ös migrációs válság óta több mint 1 milliárd eurót határvédelemre, amire Brüsszel egy fillért sem adott – szögezte le az államtitkár.

Kovács Zoltán
migráns politika
migránsok

Most

22:04, Frissítve: 22:09

Trump és Biden televíziós csatái

Dübörög az elnökválasztási kampány az Egyesült Államokban. Donald Trump republikánus párti jelölt, a jelenlegi elnök és Joe Biden, a demokraták jelöltje szállt ringbe a Fehér Házért.

Népszerű