Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/korábbi felvétel

Kövér: A jogállamisági kérdést le kell választani az uniós költségvetés témájáról

2020.10.14
14:15
Forrás
MTI
A magyar Országgyűlés elnöke a lengyel alsóházi elnökkel találkozott Lengyelországban. Közös álláspontot alakítottak ki a kérdésben.

A jogállamiság kérdését le kell választani az uniós költségvetés témájáról - emelte ki Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke a nyugat-lengyelországi Wroclawban.

A lengyel alsóházi elnökkel folytatott tárgyalását követően Kövér kijelentette, amennyiben az EU-ban nem sikerül a jogállamisági kérdést leválasztani a pénzügyi kérdésekről, úgy tekintik, mintha a miniszterelnököknek semmiben sem sikerült volna megállapodniuk egymás között a költségvetési tárgyalások során.

A két házelnöknek az MTI-hez eljuttatott közös nyilatkozata szerint az uniós alapszerződés indokolatlan módosításának tekinthető, ha "pénzügyi tárgyú megállapodásokkal összefüggésben jogállamisági kérdéseket kívánnak rendezni" a tagállamok hozzájárulása nélkül, a tagállami parlamenteknek pedig "nemcsak joga, hanem kötelessége is fellépni" ez ellen.

Kövér László
jogállamiság
Lengyelország
Magyarország

Most

21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű