Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vörös Gábor

Közel 50 ezren ünnepelték Szent István-napját Szegeden

2019-08-21
08:14
2020-03-15
10:21
Forrás
Pannon RTV
Tűzijátékkal zárult a Rakpartfeszt rendezvény.
Pannon RTV/Vörös Gábor

Megtelt Szegeden a Huszár Mátyás rakpart és a mellette elterülő Tisza-park ünneplőkkel. A látogatók az augusztus 20-i tűzijátékra voltak kíváncsiak. A rakétákat Újszegedről, a belvárosi Tisza-híd mellől lőtték fel este 9 órakor. A közel 16 perces látványt görögtűz zárta.

Pannon RTV/Vörös Gábor

Kisházi Sándor főszervező elmondása szerint az eseménynek közel 50 ezer látogatója volt. A tűzijátékkal lezárult a Rakpartfeszt - Kézműves Sörünnep 5.0 elnevezésű rendezvény is.

Pannon RTV/Vörös Gábor

Az estet Kállay-Saunders András koncertje tette színesebbé. Az ünnepség és a sörfesztivál utcabállal ért véget.

Pannon RTV/Vörös Gábor
Szeged
augusztus 20.
ünnep
tűzijáték
sörfesztivál
Szent István

Most

13:41

Az ájtatos manó agresszívabb, mint gondoltuk

A női imádkozó sáskák híresek arról, sokszor megeszik párjukat, miután párosodtak vele. A kutatók azonban nemrégiben kiderítették, hogy a hímek nem mindig játszanak alárendelt szerepet ezen rovarok találkozásakor.
12:54, Frissítve: 13:00

Egyenruháknak örülhettek a törökfalui kis tűzoltók

Az adai Duga civil szervezet több éve végzi segítő munkáját a községben. A németországi Csilla von Boeselager Alapítvány képviseletében most a Törökfalui Önkéntes Tűzoltó Testület fiataljait örvendeztették meg egyenruhákkal.
12:13

Vajdaságban kevesebb az új koronavírusos eset

254 új koronavírusos esetet vettek nyilvántartásba a tartomány területén az elmúlt 24 órában - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. Ez csökkenést jelent a tegnapi adatokhoz képest, amikor 378 koronavírusos személyt regisztráltak.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.