Ugrás a tartalomra
Facebook

Közös, határtalan éneklés a Kárpát-medencében

2020-03-28
13:17
2020-03-28
17:20
Forrás
Pannon RTV
Közös, határtalan éneklésre hívja a Kárpát-medencében élő magyarokat a dunaszerdahelyi DAC futballklub azokért, akik a koronavírus sújtotta nehéz időszakban áldozatkész munkát vállalnak.

Céljuk, hogy így mondjanak köszönetet azoknak, akik munkája nélkül még nehezebb lenne elviselni a járvány miatti korlátozásokat. Ugyanakkor felhívják a figyelmet a Kárpát-medence magyarságának összetartozására a bajban. A kezdeményezéshez való csatlakozásra buzdít közösségi oldalán Potápi Árpád János is. A magyar nemzetpolitikai államtitkár úgy fogalmazott: fontos, hogy ezekben a nehéz időkben minél több módon hívjuk fel a figyelmet az összetartás fontosságára. A #veledNÉLKÜLED hashtaggal zajló esemény szombaton délután a hivatalos meccskezdés előtt 10 perccel, vagyis 16.50-kor lesz.

Ehhez csatlakozott Vajdaságból a Juhász Zenekar frontembere, valamint a Pannon RTV szerkesztője, Juhász Gábor is, aki nagy focidrukker is egyben: „Úgy érzem magam, hogy én is ebben a közösségben részt vehetek, hogy együtt énekelhetek a magyar testvéreinkkel. Természetesen amiatt, hogy kifejezzük a hálánkat azoknak az embereknek, akik az egészségünk megóvásáért, megvédéséért dolgoznak. Biztos vagyok benne, hogy néhány hónap múlva majd együtt tudjuk énekelni ezt a dalt, vagy a magyar Himnuszt, vagy más kluboknak a dalait a stadionokban. Most egyelőre mindenkinek az a legfontosabb, hogy otthon maradjon, otthon szurkoljon, otthon vigyázzon a családjára, vigyázzon a nagyszüleire, szüleire és együtt legyünk erősek.”

ének
énekel
Kárpát-medence

Most

Népszerű