Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Lehet teraszozni Magyarországon

2021.04.24
16:42
2021.04.24
17:31
Forrás
Pannon RTV, HVG.hu
Megnyitottak a vendéglátóhelyek teraszai Magyarországon. Az idő is kedvezett azoknak, akik egy teraszon szerették volna elfogyasztani a kávéjukat vagy az ebédjüket, sokan kihasználták a lehetőséget.

A november óta zárva tartó helyek annak köszönhetően nyithattak meg, hogy elérte a 3,5 milliót a beoltottak száma az országban. A rendelkezés értelmében reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva a teraszok, az ott tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselniük, de a felszolgálóknak igen. Emellett pedig az esti kijárási tilalom kezdete is 23 órára módosult.

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

November óta csak elvitelre kérhettek ételt és italt a vendégek Magyarországon a vendéglátóhelyeken. Elszoktak a helyben való kávézástól és étkezéstől, ennek ellenére már a nyitás első napján rengetegen ültek ki egy-egy teraszra Budapesten. „Én teljesen bénáztam, olyan volt, mintha elszoktunk volna a kávézástól. Kiborítottunk mindent, a cukrot, a tejet, mindennek nekimentünk. El lehet szokni tőle, de azért ez most így nagyon kényelmes volt, hogy nem otthon kell nyomogatni a kávégépet” - mondta az egyik vendég.

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A vendéglátósok felkészültek a nyitásra. Az elmúlt időszak nem volt könnyű a számukra, így természetesen örülnek annak, hogy újra helyben is kiszolgálhatják a vendégeket, akikből már az első pár órában sem volt hiány. Gréczi Szilárd, üzletvezető: „Igazság szerint elkezdtünk már előre mindent elmosni, mindent előkészíteni, a teraszra elhoztuk, sőt, egyébként nagyon vicces, mert februárban már elkezdtünk készülni, és a teraszasztalokat felcsiszoltuk, lefestettük, úgyhogy azok is már teljesen készen álltak, már csak a finisre vártunk és a start gombra.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Továbbra is javában zajlik az oltakozás Magyarországon. Jövő héten tömeges oltásra készülnek. Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggeli nyilatkozatában bejelentette a 4 millió beoltott után várható újraindítási lépéseket is: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, illetve az éttermek belső helyiségei is.

„Szabad a sör // Terraces open, pints allowed” – ez a mondat kísérte Orbán Viktor Facebook-oldalán azt a képet, amin a magyar miniszterelnök egy korsó sörrel látható. Pénteken a Kossuth Rádiónak adott interjújában mondta Orbán Viktor, hogy „rá is vár egy sör a teraszán”.

terasz
járvány
intézkedések
enyhítés
vendéglátás

Most

21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű