Ugrás a tartalomra
MTI/Varga György

Lelki segély egészségügyi dolgozóknak

2021.04.13
12:49
2021.04.13
13:00
Forrás
MTI, euronews.com
Mintegy 200 pszichológus segít ingyen a magyar egészségügyi dolgozókon.

A pszichiáterek, pszichológusok és mentálhigiénés szakemberek ingyenes segítséget ajánlottak fel azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a járvány alatt a koronavírusos betegekért küzdenek. Az orvosok és nővérek a kríziskezeléstől a gyászfeldolgozásig bármiben kérhetik a szakemberek segítségét. Az intenzív osztályokon a betegek életéért sokszor reménytelenül küzdő emberektől az oltási programot a nyakukba vevő háziorvosokig szinte mindenkire extra terhet rakott a világjárvány. Az egészségügyi dolgozóknál az állandó készenlét miatt stressz, szorongás léphet fel, valamint komoly poszttraumatikus állapotok is kialakulhatnak az őket érő ingerek miatt. Egy adott idő után mindez depresszióba sodorhatja az érintetteket. 

egészségügy
egészségügyi dolgozó
egészségügyi dolgozók

Most

11:20

Folyamatos az oltás Szabadkán

Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.
10:38, Frissítve: 11:12

Már 742 ezren kaptak oltást az akcióhéten Magyarországon

Rendkívül sikeresnek értékelte a magyarországi oltási akcióhetet a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, aki a koronavírus-járvány további hullámainak megelőzése érdekében újból arra sürgetett mindenkit, hogy vegye fel a vírus elleni oltást.

Népszerű