Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Lerövidítik a karanténkötelezettség idejét Magyarországon

2022.01.13
12:55
2022.01.13
14:20
Forrás
MTI
Felnőtteknél 7 nap lesz a karantén, ami tünetmentesség esetén, negatív koronavírusteszttel 5 napra rövidíthető. Az oktatásban is 5 napra csökken a karantén ideje, és az csak az oltatlanokra fog vonatkozni - jelentette be Gulyás Gergely.

A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette azt is, hogy február 15-től Magyarországon az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást, illetve azok, akik hat hónaptól nem régebben kapták meg a második oltást.

Kiemelte, hogy ettől a naptól a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul. Hozzátette, hogy a harmadik oltást a második vakcina után négy hónappal már fel lehet venni, de hat hónappal utána már kötelező lesz, ahhoz, hogy érvényes maradjon az oltási igazolvány.

Emellett Gulyás Gergely ma megismételte Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdai bejelentését - február elsejétől hat termék árát hatóságilag rögzítik Magyarországon, ezt követően a tavaly október 15-i áron kell árulni ezeket a boltokban és üzletekben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón pontosított - az élelmiszerárstop a kristálycukorra, a búzafinomlisztre, a napraforgó-étolajra, a sertéscombra, a csirkemellre és a 2,8 százalékos zsírtartalmú tehéntejre vonatkozik.

MTI/Koszticsák Szilárd

Március 10-én választják meg az új államfőt Magyarországon - jelentette be Gulyás Gergely a Kormányinfón. A magyar Országgyűlés ülésszaka február 21-én kezdődik, és március 10-én zárul, aznap választják meg az új államfőt. Magyarországon a köztársasági elnököt a parlament választja meg. A Fidesz-KDNP jelöltje a posztra Novák Katalin.

Magyarország
karanténkötelezettség
Gulyás Gergely

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.