Ugrás a tartalomra
MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Lesz érettségi Magyarországon, de csak írásbeli

2020.04.23
13:26
Forrás
hirado.hu
A feltételek adottak, hogy biztonságos keretek között tartsák meg az érettségit Magyarországon - mondta a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely.

Minden feltétel adott, hogy megtartsák Magyarországon az érettségit. Továbbra is az a terv, hogy kizárólag írásbeli tesztet töltenek ki a diákok - mondta Gulyás Gergely. A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter hangsúlyozta, hogy a legfontosabb, hogy biztonságos keretek között bonyolítsák le az érettségit, ezért a kormány felhatalmazást adott a köznevelési államtitkárnak, hogy minden érintettel tárgyaljon, többek között a szülői és diákszervezetekkel, szakszervezetekkel konzultáljon. A szervezetek felelőssége is a nyugalom megteremtése. A köznevelési államtitkár ugyanakkor szabadon dönthet, hogy egy vagy két héttel halasszák el a vizsgát, ha annak szükségét látja.

érettségi
írásbeli
Gulyás Gergely

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.