Ugrás a tartalomra
Pixabay/succo

Lezárul a magyar országos videokonferencia-rendszer kiépítése

2018-12-19
09:04
2018-12-19
09:14
Forrás
MTI
December 31-ével lezárul a magyar országos videokonferencia-rendszer kiépítésének projektje, amelynek segítségével a magyar állampolgárok számára az ügyintézés gyorsabbá és gazdaságosabbá válik.

A kormányzati szervek, valamint a bíróságok és a büntetés-végrehajtási intézetek számára kialakított funkciók között megtalálható a közvetített kép- és hanganyagok rögzítése, a védett tanúzás során alkalmazott torzított hangátvitel és a videokonferencia-közvetítés is.

A rendszer a távmeghallgatások által lehetővé teszi az eljárások időtartamának csökkentését, a bírósági eljárások átláthatóságának növelését, valamint a bíróságok szolgáltató jellegének erősítését. A projektet az Európai Unió is támogatta mintegy hárommilliárd forinttal.

videokonferencia-rendszer

Most

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.