Ugrás a tartalomra
Pixabay/succo

Lezárul a magyar országos videokonferencia-rendszer kiépítése

2018-12-19
09:04
2018-12-19
09:14
Forrás
MTI
December 31-ével lezárul a magyar országos videokonferencia-rendszer kiépítésének projektje, amelynek segítségével a magyar állampolgárok számára az ügyintézés gyorsabbá és gazdaságosabbá válik.

A kormányzati szervek, valamint a bíróságok és a büntetés-végrehajtási intézetek számára kialakított funkciók között megtalálható a közvetített kép- és hanganyagok rögzítése, a védett tanúzás során alkalmazott torzított hangátvitel és a videokonferencia-közvetítés is.

A rendszer a távmeghallgatások által lehetővé teszi az eljárások időtartamának csökkentését, a bírósági eljárások átláthatóságának növelését, valamint a bíróságok szolgáltató jellegének erősítését. A projektet az Európai Unió is támogatta mintegy hárommilliárd forinttal.

videokonferencia-rendszer

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.