Ugrás a tartalomra
Pixabay/succo

Lezárul a magyar országos videokonferencia-rendszer kiépítése

2018-12-19
09:04
2018-12-19
09:14
Forrás
MTI
December 31-ével lezárul a magyar országos videokonferencia-rendszer kiépítésének projektje, amelynek segítségével a magyar állampolgárok számára az ügyintézés gyorsabbá és gazdaságosabbá válik.

A kormányzati szervek, valamint a bíróságok és a büntetés-végrehajtási intézetek számára kialakított funkciók között megtalálható a közvetített kép- és hanganyagok rögzítése, a védett tanúzás során alkalmazott torzított hangátvitel és a videokonferencia-közvetítés is.

A rendszer a távmeghallgatások által lehetővé teszi az eljárások időtartamának csökkentését, a bírósági eljárások átláthatóságának növelését, valamint a bíróságok szolgáltató jellegének erősítését. A projektet az Európai Unió is támogatta mintegy hárommilliárd forinttal.

videokonferencia-rendszer

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű