Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ma lejár a nemzetiségi névjegyzékbe jelentkezés határideje

2019-09-27
09:28
Forrás
MTI
Pénteken 16 óráig jelentkezhetnek a nemzetiségi névjegyzékbe azok a választópolgárok, akik részt kívánnak venni a nemzetiségi képviselők októberi választásán.

A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu szerint eddig 304 ezer nemzetiségi választót vettek fel a névjegyzékbe. A 13 nemzetiség a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásával egy napon, október 13-án választja meg a helyi - települési vagy kerületi, a területi, valamint az országos önkormányzatát. A választáson csak azok vehetnek részt, akik szeptember 27-én 16 óráig felvetetik magukat a nemzetiségi választói jegyzékbe. A választópolgár csak egy nemzetiség tagjaként szerepelhet a központi névjegyzékben.

választások
nemzetiségek
névjegyzék
határidő

Most

07:10, Frissítve: 07:17

A héten marad a változékony időjárás

Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.
06:55

Tíznapos nemzeti gyász Spanyolországban

Ma tíznapos nemzeti gyász kezdődik Spanyolországban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére. A gyász idejére félárbócra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat.
22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.