Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

A magyar hősök emléke előtt tisztelgünk

2020-05-31
10:52
2020-05-31
22:22
Forrás
MTI
Május utolsó vasárnapja a magyar hősök emlékünnepe Magyarországon.

A magyar hősök emléknapja alkalmából Benkő Tibor honvédelmi miniszter koszorút helyezett el Budapesten, a Hősök terén a Magyar Hősök Emlékkövénél. Az emléknap azoknak a névtelen hősöknek, katonáknak és civileknek állít emléket, akik Szent István óta áldozatot hoztak a haza fennmaradásáért, függetlenségéért és szabadságáért. A magyar honvédelmi miniszter elmondta: a hazát, szeretteinket, értékeinket védeni kell nemcsak háborúban, hanem járvány és más katasztrófák idején is. A magyar Országgyűlés 2001-ben fogadta el a magyar hősök emlékünnepéről szóló törvényt, amely szerint minden év májusának utolsó vasárnapján emlékeznek az elmúlt ezredév magyar hőseire.

A magyar hősök előtt tisztelgett Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök közösségi oldalán emlékezett meg róluk. Dicsőség azoknak, akik életük árán is megvédték a magyar szabadságot - írta közösségi oldalán Orbán Viktor.

magyar hősök emlékünnepe
Benkő Tibor
Orbán Viktor
Magyarország

Most

14:23, Frissítve: 19:51

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.