Ugrás a tartalomra
budapestpride.hu

Ma tartják a Budapest Pride-ot

2021.07.24
08:17
2021.07.24
09:23
Forrás
budapestpride.hu
A felvonulás célja az LMBTQ jogok népszerűsítése, a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek elfogadásának promotálása.

A vonulás a Madách térről indul 14 órakor, szabad keretek között, kordonoktól mentesen zajlik. A szervezők felhívása szerint a felvonuláshoz bárki csatlakozhat, aki egyetért a Budapest Pride céljával és eszmeiségével, valamint erőszakmentesen és békésen viselkedik. Idén az eddigi legnagyobb Pride várható, melynek oka, hogy a nemrégiben módosított magyar gyermekvédelmi törvényt egyesek melegellenesnek titulálták, és a nemzetközi érdeklődés is Budapestre irányul. Orbán Viktor magyar kormányfő szerint a 18 éven felüliek életébe a jogszabály nem avatkozik be, a felnőttek úgy élnek, ahogy akarnak, ám a gyerekeket védenünk kell.

Budapest Pride
LMBTQ

Most

21:40

Hamilton a pole pozícióban

A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es Szaúdi Nagydíj időmérő edzését, így ő rajtolhat majd az élről.
16:09

Madáretetés a megfelelő módon

Madáretetési akciót szerveztek Hajdújáráson gyermekek számára. A fiatalok természetes alapanyagokból készítettek madárkalácsokat, emellett pedig megismerkedhettek a Ludasi-tó élővilágával is.

Népszerű