Ugrás a tartalomra
Terror Háza

Ma van az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulója

2020-10-23
07:02
2020-10-23
07:08
Forrás
Pannon RTV, MTI
A koronavírus-járvány miatt idén csak szűk körben tartják vagy egyáltalán nem rendeznek megemlékezéseket. Érdemes megkeresni a Nemzeti Ünnepek és Emléknapok YouTube csatornáját!

64 évvel ezelőtt október 23-án Magyarországon kitört a forradalom az elnyomás ellen, munkások, diákok, polgárok, vagyis az egész társadalom részt vett benne. Békés tüntetéssel kezdődött, majd fegyveres felkelés bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra, illetve a szovjet megszállás ellen. A forradalom végül elbukott.

Október 23-a az 56-os szabadságharc emléknapja. Katonai tiszteletadás keretében felvonják Magyarország nemzeti zászlaját a budapesti Kossuth téren, később pedig átadják a Magyar Becsületrendet.

A 64. évforduló alkalmából a koronavírus-járvány miatt idén csak szűk körben tartják vagy egyáltalán nem rendeznek megemlékezéseket. A Nemzeti Ünnepek és Emléknapok YouTube csatornáján egész nap játékfilmek és dokumentumfilmek, valamint egyéb, az ünnephez kapcsolódó tartalmak lesznek láthatók.

1956
1956-os magyar forradalom és szabadságharc
1956-os megemlékezés
koronavírus
járvány
ünnep
online

Most

12:44, Frissítve: 12:54

Nem tart sokáig a ragyogó napsütés

Hétfőtől változékony időjárásra kell számítani. A hét elején átmeneti esőzésre van kilátás. Kedden rövid időre kisüt a nap, de a hét többi napján borús, csapadékos lesz az idő.
12:08

Újabb lakás és autók találnak gazdára

Ma tartják meg a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték második húzását. Öt személyautót és egy belgrádi lakást sorsolnak ki a számlákkal teli borítékok beküldői között.
11:44, Frissítve: 11:51

Jótékonysági ruhavásár Újvidék rászorulóiért

Jótékonysági ruhavásárt szerveztek az újvidéki CK13 Ifjúsági Központban. A befolyt összeget a Szolidaritás konyhája elnevezésű csoportosulásnak adományozták, amely minden kedden melegételt készít a város hajléktalanjainak és rászorulóinak.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.