Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tanja Valic, Archívum

A macedón himnuszt nem cserélik

2019-03-07
09:57
Forrás
MTI
A következő négy hónapban az ország névváltoztatása miatt lecserélik az állami hivatalok nevét Észak-Macedóniában, de a himnuszt nem - közölte a macedón kormányszóvivő.

Sajtóinformációk szerint 136 állami intézmény neve változik meg annyiban, hogy a macedón jelzőt és a Macedón Köztársaság tulajdonnevet észak-macedónra, illetve Észak-macedón Köztársaságra cserélik. A himnusz a macedón kultúra és történelem része, ezért azt nem változtatják meg - jelentette ki Mile Bosnjakovszki kormányszóvivő.

Macedónia és Görögország között egyébként tavaly nyáron jött létre megállapodás Macedónia nevének megváltoztatásáról, és ezzel lezárult a 27 évig tartó névvita a két ország között.

Macedónia
névváltoztatás
Himnusz

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.