Ugrás a tartalomra
Vajdasági RTV

Magyar állami kitüntetések a közösségért folytatott munkáért

2022.06.23
18:42
2022.06.23
20:55
Forrás
Vajdasági RTV
Magyar állami kitüntetésben részesült több vajdasági személy is. A közösségért tett munkájukért odaítélt kitüntetéseket Palicson, a Zvonko Bogdan Borászatban vehették át.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerést Klemm József, a Vajdasági Rádió és Televízió vezérigazgató-helyettese, a Külhoni Magyar Újságíró Egyesületek Konvenciójának egyik társelnöke vehette át. Azt mondja, az anyaország elismerése abban erősíti meg, hogy amit eddig tett, nem volt hiába való.

Klemm József, vezérigazgató-helyettes, Vajdasági RTV: Úgy érzem, a közösség is értékelni tudja azt, amit tettem. Ha nem is tartósan, de legalább ideig-óráig hagytam valamilyen nyomot itt a vajdasági magyar porban.

Ivanović Josip, az Újvidéki egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának dékánja a közösségért tett áldozatos munkájáért szintén a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerésben részesült.

Ivanović Josip, az Újvidéki egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának dékánja:
„Tettem a dolgomat, valakik észrevették, hogy jó teszek és jelöltek erre a kitüntetésre. Ez egy nagyon magas rangú, számomra egy óriás dolog, nagyon sokat jelent. Hála Magyarországnak és mindenkinek, aki ebben részt vett.

Az elismeréseket Csallóközi Eszter adta át. Magyarország szabadkai főkonzulja hangsúlyozta, az elmúlt 10 év nemzetpolitikájának köszönhetően olyan támogatási rendszer, olyan magyar közösségi építkezési folyamat indult el, amely teljesen megváltoztatta a külhoni lét lehetőségeit.

Csallóközi Eszter, főkonzul:
Magyarország célja, hogy a nemzeti összetartozást segítse és erősítse, hogy minden magyar a szülőföldjén teljes életet élhessen, vagyis a szülőföldön egyénileg boldogulni, közösségileg megmaradni. A nemzeti összetartozást jelenti, erősíti az is, hogy mostanában a Kárpát-medencében, a Kárpát-medence minden pontján történik kitüntetés átadás.

Az ünnepségen Pásztor István a Vajdasági Magyar Szövetség,és Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is részt vett.

Pásztor István, elnök, VMSZ:
A vajdasági magyar közösség egy gazdag közösség, aminek az egyik fokmérője az, hogy akkor, amikor az ember azon gondolkodik, hogy kit terjesszen föl, akkor nem keresgélni kell, hanem mérlegelni, hogy a rá érdemesültek közül abban az évben, annál a nemzeti ünnepnél éppen kit javasoljon. Én ezt hihetetlenül fontosnak tartom.

Hajnal Jenő, elnök, MNT: Az, hogy az anyaország figyel ránk és értékelni tudja az értékes emberek áldásos munkáját és tevékenységét, az nagyon jó dolog, de a véletlenek néha úgy hozzák, hogy négy olyan területről érkező embereket tüntetnek ki, akik pontosan ennek a közösségnek a legjelentősebb sorshelyzeteit tudják megjelentetni.

Miavecz Béla nyugalmazott ügyvéd, közjegyző, a Temerini Községi Bíróság korábbi elnöke Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át. Krizbai Hajnalka nyugalmazott tanító munkásságát pedig Magyar Ezüst Érdemkereszttel tüntette ki az anyaország.

Miavecz Béla
Magyar Arany Érdemkereszt
Magyar Ezüst Érdemkereszt
Hajnal Jenő
Pásztor István
Csallóközi Eszter
Ivanović Josip
Klemm József
Magyar Érdemrend Lovagkereszt
Palics

Most

Népszerű