Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Attila

Magyar élelmiszert a magyar közétkeztetésbe

2020-07-09
16:40
Forrás
MTI
Ezáltal is segítenék az élelmiszeriparban dolgozókat – véli Varga Mihály magyar pénzügyminiszter.

El kell érni, hogy minél nagyobb arányban kerüljön magyar élelmiszer a magyarországi közétkeztetésbe, ezzel is segítve az élelmiszertermelőket, az élelmiszeripari ágazatban dolgozó vállalkozásokat - mondta Varga Mihály magyar pénzügyminiszter a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs csütörtöki ülését követően.

Rámutatott: a közbeszerzési eljárás egyszerűsítése, gyorsítása szükséges a gazdaság újraindításához, hogy a vállalkozásoknak könnyebbé váljon az eljárásokon való részvétel, hiszen a közbeszerzések a hazai össztermék 7 százalékát érintik.

A miniszter szerint, ha a hazai élelmiszer-alapanyagok nagyobb arányban lennének jelen a közétkeztetésben, bővülhetne a helyi termékek piaca, egy új élelmiszerlánc-biztonsági adatközpont létrehozásával pedig egyszerűsíteni lehetne a termékek nyomon követését, az ezzel összefüggő vállalkozói adminisztrációt, és hozzájárulna a gazdaság fehéredéséhez.

Magyarország
élelmiszeripar
Varga Mihály

Most

16:48

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.
12:33, Frissítve: 16:24

Kikaptak a magyarkanizsai lányok Szabadkán

Nem épp jól sikerült a bemutatkozása az újonc magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klubnak a szerb Szuperligában. Vajda Fangyó lányai 7:0 arányú vereséget szenvedtek a címvédő Spartacus otthonában.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.