Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A magyar gazdaságpolitika a szakértő szemével

2019-10-03
22:43
2019-10-04
15:38
Forrás
Pannon RTV
György László gazdaságstratégiáért felelős államtitkár volt a vendége a szabadkai VM4K-nak.

Egyensúlyteremtés - a gazdaságpolitika missziója címmel tartott előadást György László a VM4K-ban. Magyarország gazdaságstratégiáért felelős államtitkára a Közgazdaságról másként - nemzet és gazdaságpolitika elnevezésű programsorozat első vendégeként érkezett Szabadkára. Az eseményen bemutatta a 2017-ben megjelent könyvét, amelyben globális kontextusba ágyazva ismerteti a magyar gazdaságpolitika előtt álló kihívásokat. A Pannon Televízió Közügyek című műsorának adott interjújában kitért arra, hogy soha nem volt még ilyen jó Szerbia és Magyarország gazdasági kapcsolata, egyebek mellett a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, valamint Pásztor Istvánnak, a VMSZ elnökének köszönhetően.

György László, gazdaságstratégiáért felelős államtitkár, Magyarország: „Úgy látom, hogy az agráriumban van nagyon komoly együttműködés, és a feldolgozóipar területén, legyen ez a textilipar, a táskagyártás, a kerékpárgyártás, vagy azok a feldolgozóipari területek, amelyek adott esetben a nagy multinacionális vállalatoknak szállítanak be, vagy adott esetben maguk is olyan megoldásokat szolgáltatnak, amelyek által saját termékekkel tudnak megjelenni a nemzetközi piacokon.”

gazdaságpolitika
Magyarország
VM4K
György László

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.