Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A magyar gazdaságpolitika a szakértő szemével

2019-10-03
22:43
2019-10-04
15:38
Forrás
Pannon RTV
György László gazdaságstratégiáért felelős államtitkár volt a vendége a szabadkai VM4K-nak.

Egyensúlyteremtés - a gazdaságpolitika missziója címmel tartott előadást György László a VM4K-ban. Magyarország gazdaságstratégiáért felelős államtitkára a Közgazdaságról másként - nemzet és gazdaságpolitika elnevezésű programsorozat első vendégeként érkezett Szabadkára. Az eseményen bemutatta a 2017-ben megjelent könyvét, amelyben globális kontextusba ágyazva ismerteti a magyar gazdaságpolitika előtt álló kihívásokat. A Pannon Televízió Közügyek című műsorának adott interjújában kitért arra, hogy soha nem volt még ilyen jó Szerbia és Magyarország gazdasági kapcsolata, egyebek mellett a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, valamint Pásztor Istvánnak, a VMSZ elnökének köszönhetően.

György László, gazdaságstratégiáért felelős államtitkár, Magyarország: „Úgy látom, hogy az agráriumban van nagyon komoly együttműködés, és a feldolgozóipar területén, legyen ez a textilipar, a táskagyártás, a kerékpárgyártás, vagy azok a feldolgozóipari területek, amelyek adott esetben a nagy multinacionális vállalatoknak szállítanak be, vagy adott esetben maguk is olyan megoldásokat szolgáltatnak, amelyek által saját termékekkel tudnak megjelenni a nemzetközi piacokon.”

gazdaságpolitika
Magyarország
VM4K
György László

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.