Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

A Magyar Honvédség ünnepélyesen elköszönt főparancsnokától, Áder Jánostól

2022.05.09
21:09
2022.05.10
15:51
Forrás
MTI
A posztjáról távozó magyar köztársasági elnököt a Sándor-palotánál tisztelgéssel fogadta a Magyar Honvédség díszegysége.

Ünnepélyes katonai ceremónia keretében köszönt el főparancsnokától, Áder János magyar államfőtől hétfő este a Magyar Honvédség. Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka köszönetet mondott Áder Jánosnak munkásságáért, majd ajándékként egy háromszögre hajtott, a Magyar Honvédség emblémájával ellátott zászlót adott át az államfőnek. A budavári Szent György téren tartott ünnepség díszmenettel ért véget.
 
Áder János magyar köztársasági elnök második államfői mandátuma 2022. május 10-én jár le. Az alaptörvény értelmében másodszor nem választható újra. Az Országgyűlés március 10-én választotta meg Novák Katalin volt családokért felelős tárca nélküli minisztert köztársasági elnökké.

Novák Katalin kedden lép hivatalába, ő lesz a hatodik köztársasági elnök a rendszerváltás után. Az alaptörvény szerint a köztársasági elnök kifejezi a nemzet egységét, őrködik az államszervezet demokratikus működése felett, ő a Magyar Honvédség főparancsnoka. Az államfőt az Országgyűlés öt évre választja és legfeljebb egy alkalommal újraválasztható.

MTI/Bruzák Noémi
Áder János
Magyar Honvédség

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.