Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

A magyar rendőrség felkészült a kijárási korlátozásokkal kapcsolatos feladatokra

2020-03-27
12:27
2020-03-27
12:36
Kásler Miklós: a járvány első időszakát Magyarország minden európai összehasonlításban nagyon kedvezően vészelte át.

A magyar rendőrség felkészült a szombaton nulla órától életbe lépő, április 11-éig tartó kijárási korlátozásokkal kapcsolatos rendészeti feladatokra - mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a mai online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert rendőr alezredes közölte: a rendőrség a közterületeken megnyugtató, segítő, empatikus és lojális intézkedésekkel sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartására.

A sajtótájékoztató előtt Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere egyebek között azt mondta, a magyar egészségügy bizonyított, az orvosok heroikus küzdelmet folytatnak a koronavírus-járványban megfertőződött betegek ápolásában. Közölte, a járvány első időszakát Magyarország minden európai összehasonlításban nagyon kedvezően vészelte át. „Ezt annak köszönhetjük, hogy a magyar kormány időben, pontos és fontos döntéseket hozott. A magyar egészségügy szervezetten reagált, felkészült járványügyi szempontból is, továbbá a kórházak szintjén is. A jelenlegi fázisban, a csoportos megbetegedések fázisában arra kell az előttünk álló két-három hetet fordítani, hogy felkészítsük a magyar egészségügyi rendszert a tömeges, több ezres megbetegedések időszakára.”

rendőrség
kijárási korlátozás
Kásler Miklós

Most

20:49, Frissítve: 21:25

Győzött, ezzel pedig már harmadik a TSC

A topolyai kék-fehéreknél mind a két gólgyáros, Lukić és Szilágyi is betalált, így Szabó Zoltán együttese 3:1-re nyert az újvidéki Proleter vendégeként.

Népszerű