Ugrás a tartalomra

A Magyar Sport Napja

2023.05.06
15:33
2023.05.06
18:40
Forrás
MTI, index.hu, oszk.hu
Ma van a Magyar Sport Napja. 146 évvel ezelőtt ezen a napon rendezte meg a Magyar Athletikai Club a kontinens első hivatalos szabadtéri sportversenyét Budapesten.

A jeles nap emlékét minden évben megünneplik különböző sportesemények, versenyek és játékos kikapcsolódás kíséretében. A Magyar Sport Napja alkalmából a budapesti Puskás Aréna VIP-termében 18 ember érdemeit, eredményeit és munkásságát ismerték el pénteken. A kitüntettek között szerepelt a Sallay András, Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes jégtáncospár mindkét tagja, illetve Lubics Szilvia ultrafutó, akik mindhárman a kiemelkedő sportteljesítmény és életmű alapján járó Csik Ferenc-díjat vehették át.

magyar sport napja
sport
Magyar Athletikai Club
Budapest
Sallay András
Regőczy Krisztina
Lubics Szilvia
Csik Ferenc-díj

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.