Ugrás a tartalomra
MTVA

Magyar világ címmel tér vissza a Térkép

2022.01.21
14:31
Forrás
hirado.hu
Magyar világ címmel tér vissza január 22-én a korábban Térképként ismert, a Kárpát-medencében élő magyarokról szóló magazinműsor a Dunára.

A magazinműsor külhoni történetekkel, formabontó kezdeményezésekkel várja továbbra is nézőit minden szombaton reggel a Dunán, az ismétlést pedig vasárnap reggel és kedd délután láthatják a Duna Worldön.

A Kárpát-medencében élő magyarokról szóló magazinműsor január 22-én ellátogat Farkaslakára, Tamási Áron szülőfalujába, ahol több Kárpát-medencei színtársulat is fellép 2022-ben, a Tamási Áron-emlékév apropóján. A kultúra napi műsorban a színjátszásnál maradva, a nézők a Csíki Játékszín különleges Csárdáskirálynő előadásáról tudhatnak meg részleteket. A játékszín két évtizede áll a csíki közönség szolgálatában, a tehetséges színművészek és kiváló rendezők célja, a magyar kultúra és a világirodalom remekműveinek népszerűsítése. A társulat évente négy nagyszínpadi darabot, több stúdiószínházi produkciót és mesejátékokat is kínál a nagyérdeműnek.

A Magyar világ szombat reggeli adásában megismerhetik a rangos színházi díjjal, a Pataki-gyűrűvel elismert László Sándor vajdasági színművészt. A szaktekintélynek számító művésztanár legjobban a tanítványaitól kapott úgynevezett „10-es díjnak” örül, hogy pontosan miért és mit takar ez az elismerés, az a Magyar világ adásából megtudható. A műsor nézői kincsnek számító felvételeket is láthatnak, amelyekben az idősebb generáció tagjai mesélnek történeteket a múltról.

Magyar világ
Térkép

Most

21:56

Nyári táborok - hasznos időtöltés a szünidő alatt

Lassan közeledik a nyári szünet, amikor a gyerekek egy kis időre elköszönhetnek az iskolától, aki teheti ilyenkor táborba megy. Legalábbis az aki megengedheti magának, s akinek a szülei megengedik. A lehetőségekből Vajdaságban nincs hiány.

Népszerű

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.