Ugrás a tartalomra
kji.hu

A Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében - konferencia Budapesten

2019-11-12
15:25
2019-11-12
19:55
A határon túli magyar kisebbségi jogvédelem aktuális tapasztalatait összegzik Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának dísztermében november 28-tól 30-ig.

Az esemény a Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címet viseli. A konferencia célja az egyes régiók civil jogvédőinek, jogászainak és ügyvédjeinek kölcsönönös tájékoztatása, valamint új információk szerzése és kapcsolatok építése. A megnyitón beszédet mond Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Szili Katalin magyar miniszterelnöki megbízott. A három nap alatt számos szakember és politikus előadásait hallhatják az érdeklődők.

A részletes programért kattintson ide: A Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében rendezvény programja

magyarság
jogvédelem
Kárpát-medence
jogi kar

Most

15:53, Frissítve: 16:06

Sokakat csábít a szabadkai medence

A kora délutáni órákban még nem volt nagy nyüzsgés a szabadkai sétaerdei medence környékén, mégis akadtak olyanok, akik kihasználták a felmelegedést. Kicsik és nagyok egyaránt csobbantak a hűs vízben.
15:16, Frissítve: 15:25

Szigorítások Újvidéken

Szigorításokat vezetett be az újvidéki válságstáb. A vendéglátóipari létesítmények nyitvatartási idejét reggel 6 és este 11 óra közé korlátozzák. Tilos ünnepségek és rendezvények szervezése.
14:12, Frissítve: 14:31

Online térbe költöznek a VM4K eseményei

Online térben lesz elérhető a szabadkai VM4K csütörtök esti koncertje és a Top 10 elnevezésű kamasztábor - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a központ.
13:16, Frissítve: 13:34

Szabadkára került a Balkán Kulcsa

Mórahalmon ma ünneplik Szerbia napját. Pontosan egy éve ezen a napon nyílt meg a Kolo Szerb Kulturális Központ. Ez alkalomból sor került a Balkán kulcsa szimbolikus, virtuális átadására.

Népszerű

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.