Ugrás a tartalomra
kji.hu

A Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében - konferencia Budapesten

2019-11-12
15:25
2019-11-12
19:55
A határon túli magyar kisebbségi jogvédelem aktuális tapasztalatait összegzik Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának dísztermében november 28-tól 30-ig.

Az esemény a Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében címet viseli. A konferencia célja az egyes régiók civil jogvédőinek, jogászainak és ügyvédjeinek kölcsönönös tájékoztatása, valamint új információk szerzése és kapcsolatok építése. A megnyitón beszédet mond Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Szili Katalin magyar miniszterelnöki megbízott. A három nap alatt számos szakember és politikus előadásait hallhatják az érdeklődők.

A részletes programért kattintson ide: A Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében rendezvény programja

magyarság
jogvédelem
Kárpát-medence
jogi kar

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.