Ugrás a tartalomra
Pixabay/outsideclick

Magyarország: 32 új fertőzött, nincs újabb áldozat

2020-08-08
10:30
Forrás
koronavirus.gov.hu
32 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 4653 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Az elhunytak száma változatlanul 602 fő, 3491-en pedig már meggyógyultak. 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint jelenleg 7092-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma elérte a 358 437-et.

Az illetékesek kiemelték: a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és elkerüljék a további szigorításokat, korlátozásokat. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását.

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.
    
Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie - tették hozzá.

koronavírus
Magyarország
fertőzött
karantén

Most

Népszerű