Ugrás a tartalomra
MTI/Krizsán Csaba

Magyarország: 6697 koronavírus-fertőzött, 162 elhunyt

2020.12.06
09:20
2020.12.06
15:41
Forrás
koronavirus.gov.hu
Hétfőn dönthetnek arról, milyen rendelkezések lesznek a december 11-én lejáró korlátozó intézkedések után.

6697-el emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt 162 beteg Magyarországon - tájékoztat a koronavirus.gov.hu.

A halottak száma ezzel 5868-ra emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, számuk jelenleg 71 682.

7709 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.

A magyar kormány, és a járványügyi illetékesek folyamatosan figyelemmel kísérik a járványügyi helyzetet. Hétfőn várható döntés arról, milyen rendelkezések követik a december 11-én lejáró korlátozó intézkedéseket, milyen szabályok vonatkoznak majd az ünnepekre.

MTI/Komka Péter

A koronavírussal fertőzöttek számának növekedése nem tűnik exponenciálisnak; bár a napi növekmény tartósan magas, remélhetőleg bekövetkezik a platózás - mondta a magyar országos tisztifőorvos vasárnap. Müller Cecília hangsúlyozta, türelmesnek kell lenni, annak ellenére, hogy már sok van mögöttünk, így egyre nehezebb elfogadni a helyzetet, betartani a szabályokat. Az intézkedések bevezetése után három-négy héttel jelennek meg az eredményeik, a halálozások esetében pedig ez az időszak még hosszabb lehet. Csupán a fertőzésszám csökkenése utáni harmadik-negyedik hétre várják azt, hogy az elhunytak számában is javulás mutatkozik - tette hozzá.

Pixabay

Nem szerencsés, hogy már most zsúfoltak a bevásárlóközpontok az adventi készülődés miatt - erről is beszélt az M1-nek dr. Müller Cecília. A magyar országos tisztifőorvos hozzátette, az eddig meghozott szabályokat most fokozottan be kell tartani.

Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „Most alapozzuk meg azt, hogy együtt tudunk-e családi körben ünnepelni. Nem győzöm elmondani, szinte minden nap elmondom, kérem, hogy vásárlásaikat, ha lehetséges, online intézzék. Ha pedig szeretnének mégiscsak személyesen az üzletekbe elmenni, akkor céltudatosan tegyék ezt. Találják ki otthon, hogy mit szeretnének vásárolni, és akkor a lehető legrövidebb időt töltsék el ezekben az üzletekben. Tartsák a távolságot, viseljék a maszkot.”

koronavírus
járvány
adatok
fertőzöttek
elhunytak

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.