Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyarország és Európa jövőjét a keresztény értékrend fennmaradása jelenti

2021.09.26
19:16
2021.09.26
19:22
Forrás
MTI
Magyarország és Európa jövőjét a keresztény értékrend fennmaradása jelenti - jelentette ki a magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár Bonyhád-Majoson.

Potápi Árpád János, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, a felújított bonyhád-majosi, római katolikus templom újraszentelésén hozzátette: a kormány minden erejével azon lesz a jövőben is, hogy segítse a történelmi egyházakat, a helyi közösségeket, és mindazokat, "akiknek fontos a közös értékrendünk". Hangsúlyozta, 2010 óta háromezer templom épült vagy újult meg a Kárpát-medencében; "ilyen Szent István kora óta nem történt". Az egykori polgári jellegű parasztházból 1945-ben kialakított templomot Felföldi László pécsi megyéspüspök szentelte újra. A felújításhoz, amelyet a Majos Értékeiért Egyesület kezdett el, a Miniszterelnökség 100 millió forinttal járult hozzá - mondta az államtitkár.

Magyarország
Európa
keresztény
keresztény értékek
keresztény hit
keresztény kultúra
Potápi Árpád János

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.