Ugrás a tartalomra
MTI/Krizsán Csaba

Magyarország: Meghalt 165 beteg, 4136-tal nőtt a fertőzöttek száma

2020-12-02
09:30
2020-12-02
13:48
Forrás
koronavirus.gov.hu
Az aktív fertőzöttek száma több mint 150 ezer Magyarországon.

Magyarországon meghalt 165, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4136 személynél mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

225 209-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 5142-re emelkedett, a gyógyultak száma 65 888.

Az aktív fertőzöttek 154 179-en vannak. Az aktív fertőzöttek 20 százaléka, az elhunytak 23 százaléka, a gyógyultak 25 százaléka budapesti.

Kórházban 7732 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 649-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 44 318-an vannak, a mintavételek száma 1 850 230-ra emelkedett.

MTI/Krizsán Csaba

Dr. Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatón megkérte a lakosokat, hogy figyeljenek jobban arra, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg, mert az egészségügyben dolgozók már fáradnak. Hozzátette, hogy aki átesett a koronavírus-fertőzésen, az fél évig minősül védettnek az újrafertőződéstől.

Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „Tudjuk jól, hogy ez az a kapacitás, ami az egész világon, Európában és Magyarországon is nyilvánvalóan az ellátó személyzet az, akire a legnagyobb teher hárul, hiszen ágyunk van, lélegeztetőgépünk van, kiváló szakembereink is vannak, de nyilvánvalóan fáradnak ők is. Úgyhogy, amit még megtudunk tenni, hogy kevesebben fertőződünk meg, kevesebben szorulunk kórházi kezelésre. Mindent meg kell tennünk ennek érdekében.”

Magyarország
koronavírus
járvány
adatok
fertőzöttek
elhunytak

Most

18:46, Frissítve: 20:57

Tömeges oltás Szerbiában

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.