Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyarország: Meghalt két idős beteg, 447-re nőtt a fertőzöttek száma

2020-03-30
07:17
2020-03-30
12:46
Forrás
MTI
Meghalt újabb két, 90 év feletti, alapbetegségekkel küzdő beteg a koronavírus-járványban Magyarországon, az azonosított fertőzöttek száma 447-re nőtt. Cikkünk folyamatosan frissül!

11:00 - Magyarország még mindig a csoportos megbetegedések fázisában van és az ország területén nagyjából egységesen eloszlik a fertőzött személyek száma - hangzott le az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

9:50 - A koronavírus-járvány halálos áldozatainak nagy része az idős, krónikus betegséggel küzdő emberek közül kerül ki - mondta Szlávik János hétfő reggel az M1 aktuális csatornán. Bővebben itt olvashat erről.

A koronavirus.gov.hu honlapon hétfőn megjelent közlemény szerint Magyarország a csoportos megbetegedések szakaszában van, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.  

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik őket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A Magyarországon azonosított koronavírus-fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 433 magyar állampolgár. Az elhunytak száma ezzel 15 főre nőtt, 34-en meggyógyultak, 71-en vannak karanténban és 13 301 mintavétel történt.

Magyarország
koronavírus

Most

Népszerű