Ugrás a tartalomra

Magyarország: Meghalt négy beteg, 525-re nőtt a fertőzöttek száma

2020-04-01
07:26
2020-04-01
12:59
Forrás
MTI
Újabb négy krónikus betegséggel küzdő, idős személy vesztette életét a koronavírus-járványban Magyarországon. A fertőzöttek száma 525-re nőtt.

- Magyarországon mától megyei bontásban is közlik a koronavírussal fertőzöttek számának eloszlását a koronavirus.gov.hu oldalon.

A koronavirus.gov.hu honlapon szerdán reggel megjelent közleményben azt írják, mind a négy elhunyt szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20-ra nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.
 
Hozzátették, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Jelenleg 61-en vannak karanténban és 15 208 mintavétel történt.

A honlapon közzétett információk szerint már minden megyében van koronavírusos beteg. A legtöbb fertőzöttet Budapesten (232 ember) találták, amelyet Pest megye (98 ember) követ, majd Győr-Moson-Sopron (26 ember) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (25 ember) következik. A legkevesebb fertőzött Heves (3 ember) és Békés megyében (3 ember) van.

Magyarország
koronavírus

Most

Népszerű