Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Magyarország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt

2019-08-09
22:26
2019-08-09
22:39
Forrás
MTI
A hőség miatt csaknem egész Magyarország területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A riasztás érvényes például Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megyére és a fővárosra is. A középhőmérséklet az északkeleti tájak kivételével már nagyobb területen emelkedhet 25 fok fölé, néhol 27 fok közelébe. A legmagasabb hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul. Szombat estétől, késő estétől jobb eséllyel a Dunántúl északi felén helyenként kialakulhat zivatar, erős vagy viharos szél és felhőszakadás kíséretében. A zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

hőség
hőségriadó
hőségriasztás
figyelmeztetés

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.