Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Burger Zsolt

Magyarország növelte a fejlődő világ felzárkóztatására szánt támogatását

2019.09.27
11:56
Forrás
MTI
258 millió dollárral támogatná a fejlődő világ felzárkóztatását Magyarország, jelentette be Szijjártó Péter a New Yorkban rendezett konferencián.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint a segítséget oda kell vinni, ahol rászorulnak. El kell érni, hogy hazájukból ne vándoroljanak el az emberek, hanem emberhez méltóan élhessenek. Ennek érdekében anyagi támogatást ad, ösztöndíjat biztosít afrikai, ázsiai és dél-amerikai hallgatóknak, támogatja a nők elleni erőszak megelőzését, az áldozattá vált nők megsegítését, illetve az erőszak megállítását a kevésbé fejlett országokban - mondta Szijjártó.

Magyarország
támogatás
növelés
Szijjártó Péter
New York
ENSZ

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.