Ugrás a tartalomra
MTI/KKM/Burger Zsolt

Magyarország növelte a fejlődő világ felzárkóztatására szánt támogatását

2019-09-27
11:56
Forrás
MTI
258 millió dollárral támogatná a fejlődő világ felzárkóztatását Magyarország, jelentette be Szijjártó Péter a New Yorkban rendezett konferencián.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint a segítséget oda kell vinni, ahol rászorulnak. El kell érni, hogy hazájukból ne vándoroljanak el az emberek, hanem emberhez méltóan élhessenek. Ennek érdekében anyagi támogatást ad, ösztöndíjat biztosít afrikai, ázsiai és dél-amerikai hallgatóknak, támogatja a nők elleni erőszak megelőzését, az áldozattá vált nők megsegítését, illetve az erőszak megállítását a kevésbé fejlett országokban - mondta Szijjártó.

Magyarország
támogatás
növelés
Szijjártó Péter
New York
ENSZ

Most

18:55

Fiatalok a Nyugat-Balkánról

Több mint 200, a politikában, egészségügyben, és egyéb tudományokban jártas egyetemista érkezett az Ifjú Vezetők 4. Regionális Fórumára Újvidékre.
17:27, Frissítve: 18:01

Átadták az Andex Kft. üzemét Palicson

A zöldség és gyümölcsfeldolgozással foglalkozó, valamint hűtőházzal és szeszfőzdével is felszerelt gyár megvalósulását a Magyar Kormány és a Prosperitati Alapítvány támogatta.

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.