Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Magyarország: November 15-től maximum 480 forint lehet a benzin és gázolaj ára

2021.11.11
12:25
Forrás
Pannon RTV
A kormány úgy döntött, november 15-től a 95-ös benzin és a gázolaj árát 480 forintos felső határral rögzíti - jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal indokolta a lépést, hogy Európában nagyon súlyos a helyzet, a földgáz ára például 400 százalékkal emelkedett. Mint mondta: az európai országok nem tudták elkerülni a rezsiválságot, Magyarország viszont fenntartja a szabályozott árat, mert a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak is ez az érdeke, a magyar gazdaságnak pedig ez versenyképességi előny. Gulyás Gergely közölte: az üzemanyagárakat is tanulmányozták, és Magyarország még mindig az olcsóbbak közé tartozik a kontinensen. Viszont az infláció is nagyban függ a benzinártól, ezért 480 forintos literenként áron maximalizálják az árát, később kiegészítette azzal, hogy az ár maximalizálása a gázolajra is vonatkozik. A korlátozás november 15-én lép életbe, az intézkedést három hónap után vizsgálja majd felül a kormány.

Magyarország
üzemanyag
Gulyás Gergely

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.