Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Magyarország: Országosan tesztelik a pedagógusokat és az egészségügyi dolgozókat

2020-11-20
07:25
2020-11-20
07:32
Forrás
hirado.hu
Ma indul a szociális és egészségügyi dolgozók, valamint a pedagógusok rendszeres koronavírus-tesztelése Magyarországon.

Először a szociális intézmények munkatársait tesztelik, hétfőtől pedig már az iskolákban folytatódik az akció.

A tesztelést harmad- és negyedéves orvostanhallgatók végzik, kétezren vesznek részt a munkában. Összesen 191 ezer embert tesztelnek le – közölte az M1 Híradója.

Müller Cecília magyar országos tiszti főorvos elmondta: a teszteléseken minden érintett önkéntesen vehet részt, azok térítésmentesen állnak majd rendelkezésre a pedagógusok, egészségügyi és szociális dolgozók számára. Annak, aki fertőzöttnek bizonyul, jeleznie kell ezt a háziorvosának.

Magyarország
koronavírus
teszt
egészségügyi dolgozó
pedagódus

Most

07:41, Frissítve: 08:14

Összefogással Olivér gyógyulásáért

A bajmoki Pál Gajódi Olivérnek szerte a világon akadnak jóakarói, akik kisebb-nagyobb adományaikkal járulnak hozzá ahhoz, hogy a lassan egy éves kisfiú megkapja azt, amire a legnagyobb szüksége van: egy génterápiás kezelést.
19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.