Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel/archívum

Magyarországnak ki kell állnia az őshonos nemzeti kisebbségek mellett

2021.04.07
13:29
Forrás
MTI
Magyarországnak továbbra is ki kell állnia az európai őshonos nemzeti kisebbségek mellett - mondta Pánczél Károly, a magyar Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának elnöke.

Annak kapcsán nyilatkozott, hogy ma kezdik tárgyalni a Minority SafePack európai polgári kezdeményezésről szóló határozati javaslatot. Az őshonos nemzeti kisebbségek védelmét célzó Minority SafePack aláírásgyűjtése 2017-ben indult, amelyet a nemzeti összetartozás bizottsága és az Országgyűlés is támogatott. Az Európai Parlament is támogatta a kezdeményezést, de az Európai Bizottság teljes egészében elutasította azt, ezzel pedig semmibe vette az európai polgárok akaratát - fogalmazott a politikus. Hozzátette: a bizottság a döntésével elmulasztotta azt a történelmi lehetőséget, hogy foglalkozzon az európai őshonos nemzeti kisebbségek nyelvének, hagyományának, kultúrájának védelmével. Pánczél Károly közlése szerint az Európai Bizottság döntése után szolidaritási mozgalom indult el Európában, ehhez csatlakozna a határozati javaslattal Magyarország is. A határozati javaslat szerint a magyar Országgyűlés továbbra is kiáll a külhoni magyar közösségek és az Európai Unióban élő őshonos nemzeti kisebbségek mellett

Magyarország
Pánczél Károly
Minority Safepack

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!