Ugrás a tartalomra
koronavirus.gov.hu

Magyarországon 476-tal nőtt a fertőzöttek száma

2020.09.10
10:12
Forrás
koronavirus.gov.hu, MTI
476 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Ezzel 10 ezer 191 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon.

Elhunyt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 630 fő, 3990-an pedig már meggyógyultak. Jelenleg 234 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. 

Az utóbbi napokban háromszorosára nőtt a mentők által elvégzett koronavírus-mintavételek száma - közölte Csató Gábor, a magyar Országos Mentőszolgálat (OMSZ) főigazgatója csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A főigazgató elmondta, arra törekednek, hogy 24-48 órán belül kiérkezzenek mindenkihez, aki tüneteket mutat vagy bizonyíthatóan szoros kontaktusba került egy fertőzöttel. A mentők megfelelő védőfelszerelésben vesznek orr- és garatmintát, amelyet beszállítják a laboratóriumba - tette hozzá. Az egyre súlyosbodó járvány miatt a közfinanszírozásban részesülő betegszállító szervezeteket is bevonják a munkába, miként a tavaszi járványhullám alatt is tették - jelezte Csató Gábor. Kérdésre válaszolva közölte: bevált az az intézkedés, hogy a fertőzöttekkel foglalkozó kollégáikat izolálták, amit alátámaszt, hogy a több mint 4500 mentődolgozóból január óta 30-an kapták el a vírust.

koronavírus
koronavírus teszt
koronavírus-fertőzés
koronavírus-áldozat
koronavírus-járvány

Most

20:56, Frissítve: 21:21

A jövő mezőgazdasága

A jövő mezőgazdaságáról – a precíziós gazdálkodásról és a digitális mezőgazdaságról hallhattak beszélgetést az érdeklődők csütörtökön este a VM4K klubhelyiségében.
16:10, Frissítve: 19:11

Átadták a Szent Száva-díjakat

Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.