Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

A Magyarországra érkező kollégiumi tanulókra házi karantén várhat

2020.08.20
15:46
2020.08.20
15:54
Forrás
Pannon RTV
A Magyarországra érkező kollégiumi tanulókra házi karantén várhat, ha átlépik a határt - tájékoztat Magyarország belgrádi nagykövetsége Facebook-oldalán.

 A külföldön tartózkodó, kollégiumban lakó tanulók számára az illetékesek azt javasolják, hogy legkésőbb augusztus 28-ig érkezzenek meg a kollégiumokba. Amennyiben a tanuló sárga vagy piros besorolású országból érkezik, akkor határátlépéskor házi karanténban tartózkodásra kötelezik, ezért a kollégiumnak biztosítani kell a tanuló elkülönített elhelyezését és ellátását. A tanulók tesztelését pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közzétett, erre kijelölt laboratóriumokban lehet elvégezni. Mivel a tanuló jogszabályi kötelezettségének tesz eleget, ezért a tesztelés pénzügyi és adminisztratív terheit az állam viseli - írják.

kollégium
tanuló
karantén

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.