Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Már 184 ezren levél-szavaztak

2022.04.01
12:33
Forrás
MTI
A magyarországi országgyűlési választás napján is átadható este 7-ig a levélszavazat.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező 456 ezer választópolgár közül 184 ezren már leadták a levélszavazatukat - közölte a magyar Nemzeti Választási Iroda.

Az érintett választópolgárok a magyar országgyűlési képviselők választásán és a vele egy napon rendezett népszavazáson csak levélben szavazhatnak, és csak akkor, ha március 9-éig felvetették magukat a névjegyzékbe. Ezt több mint 456 ezren tették meg.

Az NVI eljuttatta a választópolgároknak a szavazási levélcsomagokat. 46 ezren jelezték, hogy valamelyik külképviseleten akarják átvenni.

Az NVI pénteki adatai szerint már csaknem 184 ezer levélszavazatot leadtak a választópolgárok: 33 600-at közvetlenül, levélben juttattak el az NVI-hez, több mint 150 ezret pedig a külképviseleteken adtak le.

A válaszborítékot bármely külképviseleten le lehet adni, Szabadkán például minden nap 6 és 22 óra között. A válaszboríték leadható a külképviseleten a szavazás napján is, 6 és 19 óra között, valamint Magyarországon a 97 egyéni választókerületi székhelyen is, a szavazás napján, ugyancsak 6 és 19 óra között.

Bővebb információ a levélszavazásról: ITT.

Magyarország
választás 2022
parlamenti választások
levélszavazat

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.