Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Csipak Edvin

Marad az üzemanyagár-stop Horvátországban

2022.07.04
12:58
2022.07.04
13:05
Forrás
MTI
Több célja is van a horvát kormánynak az árstoppal, az egyik: biztosítani, hogy az idegenforgalom jól teljesítsen.

A horvát kormány további két héttel meghosszabbította az üzemanyagár-stopot. A rendelet továbbra is csak az autópályákon kívüli benzinkutakra vonatkozik. Így az eurosuper 95 ára marad 13,50 kuna, ami mintegy 210 dinárt jelent, az eurodízelé pedig 13,08 kuna, vagyis 204 dinár. Az intézkedéssel a horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Zágráb emellett rögzítette a nagykereskedelmi árakat is, hogy megvédje azokat a benzinkutak, ahol maximálták a díjszabást, de meghosszabbították a rögzített kereskedői árrés, a benzin és a gázolaj jövedékiadó-mértékének csökkentésére vonatkozó rendeletet is.

üzemanyag
benzin
árstop
üzemanyagár-stop
Horvátország

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.