Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Marad a perzselő napsütés

2022.06.29
13:42
2022.06.29
16:58
Forrás
Pannon RTV
A hét második felében is perzselő napsütésre és 35 fok feletti csúcshőmérsékletekre kell számítani térségünkben.
Pannon RTV/Gál Hermina

Ugyan a hétvégére enyhébb lehűlés várható záporral, zivatarral, az előrejelzések szerint átlaghőmérséklet továbbra sem csökken 30 fok alá.

A hőmérő higanyszála már a délelőtti órákban 35 fokot mutatott árnyékban a palicsi tóparton.

Kevesen voltak szerda délelőtt a palicsi parkban. Az emberek többsége, ha teheti idejét ilyenkor a hűvös szobában tölti. A szakemberek azonban óvatosságra intenek bennünket, ugyanis a hirtelen hőmérséklet-változás sokkhatással lehet szervezetünkre, elsősorban a szív- és érrendszerre.

Akik azonban mégis kimerészkednek, igyekeztek kerülni az erős napsütést. A tópart mellett sokak számára elviselhetőbb a hőség.

Sári Mária, Palics: „A kis unokával is akkor jövünk, amikor az idő egy kicsit elviselhetőbb. Itt a víz mellett azért mozog jobban a levegő, bent az épületek között az udvarban van egy kis játszási lehetőség, ott azért megáll a levegő. Nehéz ez az egész, még az a szerencse, hogy este csökken a hőmérséklet és akkor valamennyire pihenünk.”

Jovica Staletović, Belgrád: „Sosem voltunk még Palicson, el akartunk jönni megnézi. Az első benyomások nagyon jók, ez a szél a tóparton nagyon kellemes, így a hőmérséklet sem tűnik olyan magasnak.”

Pannon RTV/Gál Hermina

Az előrejelzések szerint a nagy meleg egészen péntekig kitart, a napon akár 45 fokot is mérhetünk a héten. Enyhébb lehűlésre a hét végén számíthatunk.

Kovács Géza, klímakutató: „Záporok, zivatarok kíséretében lehűlés várható, viszont mivel 37-38 fokos lesz a hőmérséklet a csütörtök-pénteki nap folyamán, így valószínűsíthető, hogy talán egy 7-8 fokos lehűlés lesz, de ez még mindig 30 fok feletti hőmérséklet várható.”

A várt lehűlés azonban nem tart sokáig, a jövő hét első felében újabb hőhullám várható, 34 fokos délutáni csúcshőmérséklettel.

perzselő
napsütés

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.