Ugrás a tartalomra
Facebook/Orbán Viktor

Maradnak a szigorítások Magyarországon

2020.12.07
14:09
2020.12.07
17:25
Forrás
Facebook/Orbán Viktor
További egy hónapig, azaz január 11-ig érvényben maradnak a szigorítások Magyarországon - jelentette be Facebook-videójában Orbán Viktor.

Magyarország miniszterelnöke kiemelte, arról, hogy Szenteste tehetnek-e kivételt, majd csak december 21-én döntenek. Ami azonban már biztos, hogy a szilveszteri bulikat és utcabálokat nem engedélyezik.

Egy hónapja van kijárási tilalom Magyarországon este 8 és reggel 5 óra között. A jelenlegi járványhelyzet miatt az illetékesek úgy döntöttek, hogy a szigorú intézkedések további egy hónapig érvényben maradnak, a cél ugyanis az, hogy csökkenjen a koronavírus-fertőzöttek száma. Az intézkedések meghosszabbításáról Orbán Viktor magyar miniszterelnök nyilatkozott Facebook-videójában. „Ez azt jelenti, hogy este 8 és reggel 5 között továbbra is kijárási tilalom van. Hogy Szenteste tehetünk-e kivételt, amit mindannyian szeretnénk, azt majd csak december 21-én dönthetjük el, az akkori állapotok ismeretében. Biztosan mondhatom azonban, hogy nem lesz kivétel december 31-én, a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani.”

A magyar miniszterelnök kiemelte, a koronavírus elleni vakcina most már belátható távolságban van, keddtől bárki jelentkezhet, aki be szeretné magát oltatni. Ez a vakcinainfo.gov.hu oldalon tehető meg. Az országos tisztifőorvos a magyarországi nyugdíjasokat a teendőkről külön értesíteni fogja postai úton, mivel számukra valószínűleg egyszerűbb lesz, ha nem interneten kell igényelniük a vakcinát.

szigorítások
korlátozások
éjszakai kijárási tilalom
kijárási korlátozás
Orbán Viktor

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű