Ugrás a tartalomra
MTI/Balogh Zoltán

Március 1-ig fenntartja a járványügyi védelmi intézkedéseket a magyar kormány

2021.01.28
12:32
Forrás
Pannon RTV
Gulyás Gergely azt mondta, a novemberben bevezetett intézkedésekkel sikerült megfékezni és kordában tartani a járvány terjedését Magyarországon, de oltás hiányában bármilyen enyhítés romláshoz vezethetne.

A Miniszerelnökséget vezető miniszter a kormányinfón bejelentette, a védelmi intézkedések fenntartását február második felében fogják felülvizsgálni. A feloldásra csak akkor látnak esélyt: ha továbbra is csökken a fertőzöttek száma, illetve ha lesz elegendő vakcina. Az Európai Unióból kevés vakcina érkezik, és ez az érdemi védekezéshez kevés - tette hozzá a miniszter.

„Azt is szeretném egyértelművé tenni, hogy amikor lazítás lesz, és reméljük, hogy itt már nem kell hosszú ideig várni, akkor először a vendéglátóhelyeket fogjuk kinyitni, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb az ehhez szükséges helyzet előálljon. Ehhez azonban vakcina kell.”

járványügyi intézkedés
korlátozás
koronavírus
Gulyás Gergely

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű