Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Maruzsa: Remélhetőleg hagyományosan lehet elkezdeni az új tanévet Magyarországon

2020-07-13
11:10
Forrás
MTI
A tanévkezdésig hátramaradt másfél hónap alatt megvizsgálják, milyen új technológiai megoldásokat lehet használni, ha mégis szükség lesz az otthoni oktatásra a járványhelyzet miatt.

Remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet Magyarországon, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt - közölte a köznevelésért felelős magyar államtitkár hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Maruzsa Zoltán azt mondta, hogy ősszel remélhetőleg elkerülhető a rendszerszintű átállás a digitális munkarendre, és csak ott kell erről döntést hozni, ahol járványügyileg szükséges. A tanév kezdetéig még másfél hónap van, ez idő alatt az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján vizsgálják, milyen új technológiai megoldásokat lehet használni, ha újra otthoni oktatás lesz - tudatta.

Magyarország
tanév
távoktatás
hagyomanyos oktatás
oktatás
járvány

Most

14:46, Frissítve: 14:53

Játszik a US Openen Đoković

Az ATP világranglista első helyezettjének részvételéle a New York-i tornán bizonytalan volt, most azonban Đoković megerősítette, hogy ott lesz az amerikai Grand Slam-en.

Népszerű

Karantén vár a Szerbiába utazókra?

Szerbia PCR-teszt kötelezettséget és karantént róhat ki az országba utazó külföldiek számára - erről ír a szerb sajtó. A hírt Branislav Tiodorović, a válságstáb tagja is megerősítette.