Ugrás a tartalomra
Kiállítás helyszíne
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Másfél ezernyi Kárpát-medencei magyar üzletember Budapesten

2018-03-13
13:22
2018-03-13
19:11
Forrás
Pannon RTV
Érdemes magyarnak lenni a Kárpát-medencében, és vállalkozni – állapították meg Budapesten a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás résztvevői.

Érdemes magyarnak lenni a Kárpát-medencében, és vállalkozni – állapították meg Budapesten a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás résztvevői. Több mint másfél ezer Kárpát-medencei magyar üzletember jelent meg a kétnapos rendezvényen a Magyar Nemzeti Kereskedőház szervezésében.

Kiállítók standjai

A személyes kapcsolatteremtés minden sikeres vállalkozás alapja – mondta el Kern Csaba. A szabadkai Cim Gas Kft.igazgatója kiemelte: a kétnapos budapesti rendezvény alkalmat nyújtott egymás megismerésére és a tapasztalatcserére. „A tegnapi is egy nagyon értékes nap volt, tehát meghallgattuk, hogy az ige mellé kenyér is kell, meg a kenyér mellé is ige kell.”

Kern Csaba hozzátette: jó érzés és büszkeség Budapesten vajdasági magyarként megjelenni, mert az anyaország támogatásával hatalmas gazdasági fejlődés valósult meg Vajdaságban.

Felirat a kiállításon

A megerősödő gazdaságától lesz erős a magyarság. A kultúrába, az egyházba, az iskolákba fektetett pénzből lesz gazdasági erő – ezt Balog Zoltán mondta. A magyar emberi erőforrások minisztere szerint ugyanis ott képződnek, onnan jönnek azok a szakemberek, az a humán erőforrás, akik majd a Kárpát-medencei magyar vállalkozásokat működtetik. Ez azért fontos, mert ebből egyfajta körforgás alakul ki, hiszen a vállalkozók később anyagilag támogathatják az egyházi, művelődési és oktatási létesítményeket.

Balogh Zoltán

Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere, Magyarország: „Az így megerősödött magyar vállalkozói réteg az meg tudjon a hasznából beleforgatni, invesztálni a magyar világ támogatásába. A templomok helyreállításától elkezdve, az iskolák támogatásán át, a helyi néptánccsoportig meg a rendezvényekig.”

A legnagyobb összmagyar gazdasági rendezvényen több mint 400 Kárpát-medencei, köztük mintegy 60 vajdasági vállalkozás mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

Budapest
gazdasági
kiállítás
konferencia
Kern Csaba
Balogh Zoltán

Most

Népszerű

Megnyílt az idei Winterfest

Kézműves és iparművészeti termékekkel, gasztronómiai finomságokkal várja látogatóit a szabadkai Winterfest, amely szerda este nyílt meg a város központjában.