Ugrás a tartalomra
Kiállítás helyszíne
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Másfél ezernyi Kárpát-medencei magyar üzletember Budapesten

2018-03-13
13:22
2018-03-13
19:11
Forrás
Pannon RTV
Érdemes magyarnak lenni a Kárpát-medencében, és vállalkozni – állapították meg Budapesten a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás résztvevői.

Érdemes magyarnak lenni a Kárpát-medencében, és vállalkozni – állapították meg Budapesten a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás résztvevői. Több mint másfél ezer Kárpát-medencei magyar üzletember jelent meg a kétnapos rendezvényen a Magyar Nemzeti Kereskedőház szervezésében.

Kiállítók standjai

A személyes kapcsolatteremtés minden sikeres vállalkozás alapja – mondta el Kern Csaba. A szabadkai Cim Gas Kft.igazgatója kiemelte: a kétnapos budapesti rendezvény alkalmat nyújtott egymás megismerésére és a tapasztalatcserére. „A tegnapi is egy nagyon értékes nap volt, tehát meghallgattuk, hogy az ige mellé kenyér is kell, meg a kenyér mellé is ige kell.”

Kern Csaba hozzátette: jó érzés és büszkeség Budapesten vajdasági magyarként megjelenni, mert az anyaország támogatásával hatalmas gazdasági fejlődés valósult meg Vajdaságban.

Felirat a kiállításon

A megerősödő gazdaságától lesz erős a magyarság. A kultúrába, az egyházba, az iskolákba fektetett pénzből lesz gazdasági erő – ezt Balog Zoltán mondta. A magyar emberi erőforrások minisztere szerint ugyanis ott képződnek, onnan jönnek azok a szakemberek, az a humán erőforrás, akik majd a Kárpát-medencei magyar vállalkozásokat működtetik. Ez azért fontos, mert ebből egyfajta körforgás alakul ki, hiszen a vállalkozók később anyagilag támogathatják az egyházi, művelődési és oktatási létesítményeket.

Balogh Zoltán

Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere, Magyarország: „Az így megerősödött magyar vállalkozói réteg az meg tudjon a hasznából beleforgatni, invesztálni a magyar világ támogatásába. A templomok helyreállításától elkezdve, az iskolák támogatásán át, a helyi néptánccsoportig meg a rendezvényekig.”

A legnagyobb összmagyar gazdasági rendezvényen több mint 400 Kárpát-medencei, köztük mintegy 60 vajdasági vállalkozás mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

Budapest
gazdasági
kiállítás
konferencia
Kern Csaba
Balogh Zoltán

Most

11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű