Ugrás a tartalomra
MTI/Katona Tibor

A másodfokú riasztásokat is visszavonta a meteorológiai szolgálat Magyarországon

2023.02.04
19:58
2023.02.05
07:49
Forrás
MTI
A harmadfokúak után mindenhol visszavonta a viharos szél veszélye miatt korábban kiadott másodfokú riasztásokat is a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat.

   Napközben több megyére is másod- vagy harmadfokú riasztást adtak ki az erős, viharos szél miatt, ezeket késő délutánra mindenhol visszavonták.
    A meteorológiai szolgálat a honlapján a veszélyjelzésben azt írta, az északnyugati, északi szél fokozatosan veszít az erejéből, de estig a Dunántúlon, a Tiszántúlon és a Zempléni-hegység területén még viharos lehet, általában óránkénti 70, helyenként 80 kilométeresnél erősebb lökésekkel.
    A Dunántúli-középhegység és a Balaton térségében, valamint a Mecsek környékén esetleg előfordulhat még egy-egy óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökés, de estére ezeken a területeken is csillapodik a szél.
    Szombat estére ugyan jelentősen veszít erejéből a szél, de továbbra is nagy területen erős marad, a hegyekben még helyenként lehetnek 70 kilométer/óra körüli széllökések, majd késő estig ott is megszűnnek.
    Vasárnap a szombatinál már jóval kedvezőbb szélviszonyokra számíthatunk - írták.

Időjárás
Magyarország
riasztás

Most

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.