Ugrás a tartalomra

Mától lehet jelentkezni a Rákóczi Szövetség jövő évi diaszpóraprogramjára

2019-12-04
21:25
Forrás
MTI
A jelentkezéseket a Rákóczi Szövetség honlapján várják.

A Rákóczi Szövetség - a Magyar Diaszpóra Tanács kérése alapján, a kormány támogatásával - hirdette meg diaszpóraprogramját, amelynek keretében ezer, diaszpórában élő, 10 és 29 év közötti magyar fiatalnak tesznek lehetővé magyarországi tanulmányutat.
A program célja, hogy a Kárpát-medencei utazással, a személyes kapcsolatok kialakításával, az itt szerzett élményekkel és ismeretekkel erősítsék a diaszpórában élő fiatalok magyarságtudatát. A fiatalok részt vehetnek tematikus tanulmányutakon, nyári táborokban. Nyolc-tíz napot tölthetnek Magyarországon, és kilenc programidőszak közül választhatnak jövőre.
A jelentkezés feltétele, hogy a fiatalok aktívan részt vegyenek a helyi magyar közösségekben működő hétvégi iskolák, cserkészcsapatok, hagyományőrző és kulturális egyesületek, vallási közösségek munkájában.
A programra a Magyar Diaszpóra Tanács szervezetei kapnak meghívást.
Jelentkezni a Rákóczi Szövetség honlapján lehet: https://www.rakocziszovetseg.org/diaszpora

Rákóczi Szövetség
Diaszpóra Program
pályázat

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.